BØGER / Eventyr / Spøgelset på Kronborg

Spøgelset på Kronborg

Eventyret om Spøgelset på Kronborg
Om at rejse i tiden og møde Shakespeares ånd.


Spøgelset på Kronborg

Spøgelset på Kronborg af Michael FordHvem kender ikke den romantiske historie om Hamlet og Opelia? Eller hvordan?

Giv dig selv, dit barn eller barnebarn en mulighed for at lære et af litteraturens største dramaer at kende, når det bliver genfortalt i et smukt, letforståeligt sprog gennem en spændende tidsrejse på et gammelt kongeslot i Nordsjælland.

Eventyret er velegnet til højtlæsning - og her er alle muligheder for efterfølgende at tale om ære og hævn, fantasi, drømme og overnaturlige ting.
Gennem en ung pige, der drages ind i en fantastisk rejse tilbage i tiden, fornemmer vi uhyggen i kasematterne, hører Holger Danske tale, oplever slotsgården som markedsplads i gamle tider, fægtekampe, uvejr og lynnedslag. Kan denne unge pige redde Hamlet og Ophelias kærlighed?

Delvist baseret på historiske kendsgerninger er Spøgelset på Kronborg også en fortælling om et af verdenslitteraturens største dramaer, om hvordan to mænd ved navn Saxo og Shakespeare skabte en prins, hvis tragiske skæbne har talt til mennesker i flere århundreder. Men først og fremmest er eventyret et eventyr om et eventyr, om onde hensigter og gerninger, hævn og kærlighed, og om hvordan historien kan gendigtes, hvis vi blot tror på, at der er mere mellem himmel og jordk end vi drømmer om...

Illustrationerne er tegnet på Kronborg og de er i sort/hvid for at have reference til tidligere tiders eventyr - og de rammer den historiske tidsånd præcist.


Info:

Forfatter: Michael Ford
Illustratrioner fra Kronborg i sort/hvid, omslag og design: Regitze Schmidt
Forlag: ABZebra, Sproget i eventyret – eventyret i sproget
Sider: 48
Indbundet
Pris: kr. 149,00   Ny pris og køb
ISBN-nr. 87-989639-4-5
The Tale of the Spirit of Elsinore Castle - Hamlet's Castle
 

The Spirit of Elsinore Castle (Hamlet's Castle)

The Spirit of Elsinore Castle - Hamlet's Castle, author Michael FordThe Spirit of Elsinore Castle tells the incredible story of a young girl who is drawn into a fantastic journey back in time in an ancient royal castle in The Little land.

Based in part upon historical events The Spirit of Elsinore Castle is also a tale about one of the greatest plays in the history of literature, about how two men called Saxo and Shakespeare created a prince, whose tragic fate has spoken to people for centuries.

But first and foremost The Spirit of Elsinore Castle is a fairy-tale about a fairy-tale, telling of evil deeds, revenge and love, and of how history can be rewritten, if only we believe that there really are more things in heaven and earth than are dreamt of in our philosophy…Particulars:

Author: Michael Ford
Printet in a great quality
Design, cover and illustrations in black and white from Hamlet's Castle by Regitze Schmidt
Hardback - 48 p.
D.kr. 149,00
ISBN 87-989639-8-8
Kronborg Slotsgård, Spøgelset på Kronborg af Michael Ford
"
Anmeldelse fra Ordet der fanger:
 
Tag på en spændende rejse i tiden og mød spøgelset på Kronborg.
Historien tager udgangspunkt i den prins, både Saxo og Shakespeare beskriver, og som vi kender som Prins Hamlet.

Et eventyr om onde gerninger, hævn og kærlighed og om, hvordan vi - hvis vi virkelig tror - er i stand til at ændre historien. Kender du ikke dramaet om Hamlet, så læs det i Spøgelset på Kronborg.

Flotte sort/hvide illustrationer fra Kronborg
 
Spøgelset på Kronborg af Michael Ford
 
"Spøgelset på Kronborg handler om den unge pige Felia, som har fået sommerjob på Kronborg. Igennem sommeren møder hun et spøgelse, som er ånd af Prins Ambled. Spøgelset spørger om Felias hjælp. Han vil gerne ændre historien, så han og hans elskede kan få en lykkelig død sammen.
 
Eventyret er fantastisk skrevet. Forfatteren forstår virkelig at formidle fortidens histore sammen med de gode traditioner fra eventyrverden. På denne måde får man et skønt eventyr fyldt med hævn og kærlighed. Illustrationerne er meget fint tegnet og passer rigtig godt til eventyret.
 
Eventyret egner sig rigtig godt til oplæsning, da man samtidig kan følge med i illustrationerne. Det er derfor alle aldersgrupper, som kan få en fornøjelig og lærerig stund ud af Spøgelset på Kronborg."
 
Jeanette Langebæk Villadsen
Bogguide.dk - 2007.
"Handlingen foregår i nutiden med referencer - og en enkelt afstikker - til Hamlet og hans liv for 400 år siden. Vi hører om Hamlet og Ofelia, om deres kærlighedsforhold og datidens makabre mord og stridigheder. Vi møder spøgelser på slottet, kommer med rundt på Kronborgs gange, i kælderne og udenfor i haven. Det er en historie om tro og kærlighed. Og om der måske findes mere mellem himmel og jord, end vi umiddelbart kan se. 
Eventyret bliver fortalt i et lettilgængeligt sprog, der fint forbinder datidens talemåder med nutidens vendinger. Det bliver tydeliggjort for læseren, hvem der er afsender via sproget.
Historiens mystik underbygges af spøgelser, kirkende lyde, mystisk mørke på det store, gamle slot. Forfatteren får gennem sproget en god stemning ind i historen, hvilket gør, at den fænger godt.
Til sidst vil jeg fremhæve illustrationerne, som alle hver især underbygger eventyret på en fin måde. Tegningerne får plads og der sker en masse - det virker rigtig godt. Specielt illustrationen af Holger Danske synes jeg fungerer godt. Man er lldt i tvivl om, om statuen er levende eller af sten - og sammen med teksten fostår man Felias (hvoedpersonen) forbløffelse, da hun opdager den taler til hende ...
 
Et fint og anderledes eventyr, der vil appelere til både børn og voksne."
 
Cathrine Hougaard Sørensen
BogGuide.dk, okt. 2007
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071