BØGER / KOMA-trilogien / Den 13. Kriger / Om KOMA - Den 13. Kriger

Om KOMA - Den 13. Kriger

KOMA - Den 13. Kriger af Michael Ford

1. bind i KOMA-trilogien. Skønlitterær roman.

Resumé:

En mand bliver indlagt på Rigshospitalets traumeafdeling efter et sammenstød med en kronhjort. Hans tilstand er kritisk, og han er i koma. Hans fortid er mystisk.

10 år forinden mistede han hukommelsen efter at være blevet overfaldet – af en kronhjort!
Det var umuligt at finde oplysninger om ham, og han fik derfor navnet John Doe.

Hans situation vækker en nysgerrig TV-journalists interesse, og pludselig er han den ufrivillige stjerne i et reality-show, hvor der tælles ned til dag 40. På denne dag vil lægerne slukke for respiratoren, hvis han ikke er vågnet af sig selv.

Sammenstødet med kronhjorten vækker Johns slumrende hukommelse, og i komatilstanden gennemlever han både sit tidligere liv og er tilhører til sygeplejerskers, lægers og journalisters samtaler.
 
Særligt én sygeplejerskes kærlige omsorg får betydning for ham og tilskynder ham til at holde fast i livet, mens han gennemlever sit dramatiske og traumefyldte liv, der har udspillet sig både i Danmark og i Mellemøsten.
 
I første bind af trilogien KOMA Den 13. Kriger får vi gennem Johns liv et levende og intenst indblik i de sidste 50 års historie i forholdet mellem muslimer og kristne.

Det er ikke uden grund, at vi er endt med et “dem og os”, og efter af have læst Den 13.kriger, sidder man tilbage med en følelse af forståelse, tabte muligheder og en oplevelse af en verden, vi selv har fået til at gå af lave.

Situationen i Mellemøsten har aldrig været mere kaotisk og terrortruslen mod Danmark aldrig større.

Fra massakren i de palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatila til en dansk røverbandes ynkelige huseren tages vi med Koma-trilogien ud på en rejse mod fred, hvor forfatterens store viden om og kærlighed til Mellemøsten skinner igennem på hver en side.

Eva Götzsche, forlægger EgoLibris

 

OM:

Koma trilogien.

Første bind har titlen Den 13. Kriger.
Forfatter Michael Ford.
Forlaget EgoLibris.
Udkom 1. april 2015.
Skønlitteratur.
 
Romanen er udkommet som trykt bog (457 sider), e-bog og lydbog.
 
Omslaget er udarbejdet i samarbejde mellem forfatteren og designer Karin Hald med symbolbilleder fra romanens handling: Cedertræ, Beirut/Mellemøsten i flammer, koma lig med tåge/uklarhed, kronhjort m.m.
 
Redaktion Maya Stolbjerg Drud Salonin.
 
Bind to Fredsmægleren udkom 1. maj 2016 og bind tre 2017.

 

 

 

Cedertræ, Den 13. Kriger
KOMA - Mellemøsten i flammer
KOMA - Kronhjort i måneskin
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071