BØGER / Maverick / Maverick omtaler

Maverick omtaler

Michael Ford, Espergærde Bibliotek, MaverickEspergærde Bibliotek marts 2020
 
Den lokale forfatter Michael Fords nye spændingsroman ’Maverick’ tager sin begyndelse i den rene idyl, en sommersøndag formiddag på Langebro i Ålsgårde.

Den pensionerede Tom Smith fortæller - på opfordring - sin livshistorie til sin unge advokat, Martin. Denne har flere ældre kunder, som han udarbejder testamente for - og skriver biografiske bøger om. Det lyder jo umiddelbart sympatisk, men det videre forløb skal vise sig at indeholde en helt anden dagsorden, som ud over advokaten omfatter Toms husholderske Anna, hans syriske elev Amira samt hans bedste ven Ahmad Ramadan i Beirut.

Toms sidste rejse fører os ned til det syriske krigshelvede i Idlib-provinsen, hvor den gamle eventyrer står over for sit livs største – og sandsynligvis sidste prøvelse. Han skal forsøge at redde Amira, der under et besøg hos sin aldrende mormor i Aleppo er blevet kidnappet af en bande, hvis leder sidder i fængsel i Danmark. Lederens advokat hedder Martin Hansen, og han har lige fået bandelederen godkendt til en rejse til Libanon for at besøge en såkaldt døende tante.

Denne roman er den femte og sidste i en række af fem spændingsromaner – Den 13. kriger, Fredsmægleren og Jerusalem (KOMA-serien), Holger Danske og nu Maverick – som forbindes af tre gennemgående hovedtemaer – fremmedgørelse, terror og identitet i et afvekslende, geopolitisk perspektiv med de tre hovedpersoner John Doe, John Abdul Ali Hansen og Tom Smith.
27.03.2020
                          Omtale i Bogmarkedet (klik for større)
Bogmarkedet, Maverick, Michael Ford
2703.2020

Ros fra Australien til Maverick's forsideHelt fra Australien kommer der ros
fra Marian Lunah Sommer:

Sådan - superflot forside.


26.06.2020Nyhedsbrev, EgoLibris, Michael Ford Maverick
 
 
Maverick af Michael Ford
Den unge dansk-syriske kvinde Amira er i Syrien for at hente sin mormor til Danmark, da hun under et voldsomt angreb bortføres af menneskesmuglere. Hendes forsvinden ansporer den gamle enspænder Tom Smith, der gennem længere tid har været Amiras lærer, til handling, og hans liv i Ålsgårde forvandler sig fra fredelige hverdage med gåture ved vandet til et voldeligt spil om penge i den krigshærgede Idlib-provins i Syrien.

I Ålsgårde plages Tom af sin advokat, der ønsker at skrive hans livshistorie, men Tom mistænker, at hans intentioner er båret af noget langt mørkere, som han sammen med Anna, Toms husholderske gennem mange år, beslutter sig for at afdække, og skjulte sammenhænge dukker op. Tom er en Maverick, der går den modsatte vej af flokken, og han kaster sig ud i sit livs sidste eventyr.

Bogen kan købes her

Anmeldelerne om Michael Fords sidste roman, Holger Danske
... det er et fremragende scenarie, som Michael Ford sætter op ... genialt plot at bruge det dramatiske Hamlet som baggrundstæppe for gidseldramaet - Krimi-cirklen

Det er en letlæselig spændingsroman med et glidende sprog - Bogrummet.dk

Og igen - som i trilogien KOMA - viser Michael Ford sin store viden om mellemøstlige tankegange, i referencer til Hamlet, i teaterstykket og i den danske kontekst i Holger Danske - Helsingør.nu

... man er ganske godt underholdt – Københavneravisen
 

Om forfatteren

Da Michael Ford som 20-årig forelagde sin første politiske roman for den store amerikanske dramatiker Marc Connelly i New York, lød svaret: ”Kom tilbage, når du har levet et liv”.

Det har Michael Ford i den grad gjort nu og har masser af erfaring. Michael har gennem de sidste 18 år arbejdet som lærer på Al-Irchad Skolen i Helsingør. Derudover har han også stor erfaring som forfatter, hvor han blandt andet har skrevet KOMA-trilogien og Holger Danske, som udkom sidste år.

Den bevidste brug af ironi og humor i sproget giver Michael mulighed til at forholde sig til meget seriøse og alvorlige emner uden at gå på kompromis med spændingen og læseoplevelsen.
EgoLibris, Michael Ford, Maverick25. marts 2020
 
Forlaget Egolibris forårskatalog -
klik på kataloget til venstre for at læse omtalen af Maverick.
23.03.2020
Fredeiksborg Amts Avis skriver:
 
Maverick, Frederiksborg Amts Avis, Michael FordEn sommerdag på Langebro ved Ålsgårde. Tom Smith fortæller om sit liv, men der er noget lusket ved lytterens interesse. De fleste af avisens læsere vil kende området, men de vil ikke kende den verden, som Tom Smith bevæger sig rundt i, når handlingen i spændingsromanen »Maverick« er kommet i gang.

Læs også: Ny bog om muligt terronangreb pе Kronborg

Michael Ford, der bor i Ålsgеrde, har skrevet en ny roman, der udkommer den 26. marts. Det begynder fredeligt for hovedpersonen Tom Smith, som læsere af Michael Fords tidligere romaner vil huske som en ensom ulv, der går sine egne veje. Han fortæller sine erindringer til en ung advokat, men det er noget underlødigt ved advokatens forsøg på at komme tæt ind på livet af Tom Smith.
Imens er en ung pige, Amira, forsvundet på en rejse til Syrien, hvor hun ville hente sin elskede bedstemor til Danmark. Tom Smith har haft hende som elev, og han rejser fra Ålsgеrde til den krigshærgede Idlib-provins i Syrien i et forsøg på at hjælpe Amira.
Michael Fords politiske interesse og personlige erfaringer fra Mellemøsten udmynter sig i en meget virkelighedsnær skildring af Aleppo og de dramatiske begivenheder, Amira og Tom Smith bliver udsat for, fortæller forlaget i en pressemeddelelse.
- Jeg har som barn og ung blandt andet boet i Beirut i Libanon, hvor min familie var udstationeret. Det skabte min interesse for det mellem-østlige område, som både politisk og religiøst er et potentielt arnested for konflikt og terror, og jeg græmmes ved det vanvid, der får lov at ske der på magthavernes befaling. Mine romaner såvel som mine kronikker er min måde at sige fra overfor det vanvid, vi ser der, siger Michael Ford, der gennem 18 еr har arbejdet som lærer på Al-Irchad Skolen i Helsingør, som fortrinsvis har elever med arabisk baggrund.
Bogen er en spændingsroman og giver læserne den oplevelse, men der er også ironi og humor i sproget, lover forlaget, der sender bogen ud til læserne den 26. marts. Hovedpersonen Tom Smith er som person også med i Michael Fords fire tidligere spændingsromaner.

»Maverick«. Af Michael Ford. Vejledende pris 249,95 kroner. 280 sider.
19.03.2020
 
Maverick, Helsingør.nu, Michael FordSkydegale IS-krigere og trafficking af syriske piger
 

Det er sprængfarlige emner, Michael Ford tager op i sin nyeste spændingsroman Maverick, som udkommer den 26. marts.

Det kræver solide nerver at lade sig føre ind i Mavericks univers af skydegale IS-krigere og bortførte, syriske piger, men med Michael Fords elegante tilgang til sproget opvejes de bestialske handlinger, og han skaber en på en gang spændende og poetisk roman.

Som den ensomme ulv går hovedpersonen Tom Smith sine egne veje og passer helst sig selv, indtil han en dag bliver klar over, at Amira, der gennem længere tid har været hans elev, er forsvundet på en rejse til Syrien, hvor hun ville hente sin elskede bedstemor til Danmark. Tom bliver ansporet til at forlade sin enspænderhverdag i Ålsgårde for at tage til den krigshærgede Idlib-provins i Syrien og hjælpe Amira. Mens han kaster sig ud i sit livs sidste eventyr for at redde Amira, bliver han samtidig plaget af den underlødige advokat, der under påskud af at ville skrive hans livshistorie forsøger at komme ind på livet af Tom. Det viser sig, at advokaten er drevet af mørke intentioner, som Tom og hans husholderske sammen beslutter sig for at afdække.

Indgående kendskab til mellemøstlige forhold

Michael Fords politiske interesse og personlige erfaringer fra Mellemøsten udmønter sig i en meget virkelighedsnær skildring af Allepo og de dramatiske begivenheder, Amira og Tom Smith bliver udsat for.

"Jeg har som barn og ung blandt andet boet i Beirut i Libanon, hvor min familie var udstatio-neret. Det skabte min interesse for det mellem-østlige område, som både poltisk og religiøst er et potientelt arnested for konflikt og terror, og jeg græmmes ved det vanvid, der får lov at ske der på magthavernes befaling. Mine romaner såvel som mine kronikker er min måde at sige fra overfor det vanvid, vi ser der," siger Michael Ford, der gennem 18 år har arbejdet som lærer på Al-Irchad Skolen i Helsingør, som fortrinsvis har elever med arabisk baggrund.

Den bevidste brug af ironi og humor i sproget giver Michael Ford mulighed til at forholde sig til meget seriøse og alvorlige emner uden at gå på kompromis med spænding og læseoplevelse.

Titel: Maverick

Forfatter: Michael Ford

Vejledende pris: 249,95

Sider: 280

ISBN: 978-87-93959-16-3

Udgivelsesdato: 26. marts 2020

Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og på www.shop-egolibris.dk
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071