BØGER / Eventyr / Den sidste Panda

Den sidste Panda

Den sidste Panda i Kina, forfatter Michael Ford
Eventyret om Den sidste Panda, Michael Ford.
 
Om truede dyrearter og en magisk rejse

Den sidste Panda, forfatter Michael FordDen sidste Panda

Man skal aldrig give op og det gør den ene af hovedpersonerne i dette dejlige eventyr bestemt heller ikke.

Truede dyrearter, vor natur og miljø samt den personlige indsats er underliggende temaer, her hvor vi følger en spændende rejse til Kina for at sikre artens beståen.

En meget lang rejse har sin begyndelse i Zoologisk Have. Vi følger rejsen gennem farefulde og fremmedartede egne, hvor vi møder onde og gode mennesker - og hvor det endog bliver muligt via magien at flyve med ørne.
En ung dreng viser handlekraft og mod, stifter venskab på tværs af kulturer og sikrer, at Peter Panda kan redde artens overlevelse.

Illustrationerne, som er velegnede til at tale om, da de er detaljerede, er i sort/hvid for at have reference til tidligere tiders eventyr, men også for at give både dig, dit barn eller barnebarn mulighed for selv at tænke farver.


Info:

Forfatter: Michael Ford
Illustrationer, design og omslag: Regitze Schmidt
Forlag: ABZebra, Sproget i eventyret – eventyret i sproget
Indbundet
Sider: 48
Pris: kr. 149,00  Ny pris og køb
ISBN-nr. 87-989639-2-9

Den sidste Panda er det andet eventyr i Eventyrserien.
Eventyret er også udgivet på engelsk: The Last PandaThe Tale of The Last Panda, Michael Ford

Magisk rejse med Peter Panda, forfatter Michael FordThe Tale of The Last Panda

The Last Panda tells the story of Peter Panda which suddenly turns out to be the last panda on earth.

But the director of the zoo has a son who refuses to give up. An expedition is organized and leaves for China to look for a female panda. Here it turns out that their guide is a panda thief, and things go from bad to worse for the last panda. But then they meet an old Chinaman who has a great-grandson who flies with eagles. Amazingly enough the expedition is successful in finding a mate for Peter Panda - Thus saving one of the most threatened animal species in the entire world.
 
 

Particulars:
Author: Michael Ford
Illustrations, cover, design by Regitze Schmidt
Hardback - 48 p.
D.kr. 149,00
ISBN87-989639-3-7
Lektørudtalelse
"Denne bog er eventyret om Peter Panda, der er opvokset i Zoo i Det lille Land. Da det viser sig, at han måske er verdens sidste panda, fører det ham, direktøren for Zoo, dennes søn og en gruppe zoologer ud på en spændende ekspedition til Kina for at finde en mage til Peter. Efter dramatiske og mystiske hændelser fuldføres missionen. Emnet, den truede kæmpepanda, vil fængsle mange børn fra fem år og opefter og give anledning til snak om truede dyrearter. Historien lever op til ideen om et moderne eventyr, den rummer både facts, spænding, humor og en gammel kinesisk myte.
Bogen er velegnet til oplæsning for de 5-9-årige, og den kan selvlæses fra 9 år. Den er illustreret med smukke om end lidt stive illustrationer i gråtoner, teksten er sat med en åben, letlæst typografi, og så er det i øvrigt imponerende, at se så lækker en udgivelse med tykke glittede sider og et gedigent omslag fra et nystartet forlag."
Ulla Møller (2003)
 
 
Anmeldelser:
"En pragtfuld fortælling, som mixer bevarelsen af truede dyrearter, gamle kinesiske myter, og kærlighed på en meget spændende måde. Det bliver til et utroligt spændende eventyr om at redde Peter Panda. Historien giver læseren en dejlig følelse af, at det nytter at hjælpe. Det er en rigtig dejlig og lærerig historie, som alligevel bevarer eventyret til sidste linje - og selvfølgelig har en rigtig eventyrslutning. Lækker kvalitet og dejlige tegninger."
Lotte Sørensen
Skovlunde
 
 
Flyver med ørne - magi - Den sidste Panda, forfatter Michael Ford
Besøg hos gammel kineser i Den sidste Panda, forfatter Michael Ford
 
"Endnu et fascinerende og velskrevet eentyr af Michael Ford. Et rigtigt drengeeventyr, hvor også pigerne sidder med tilbageholdt åndedræt. I Det lille Land stabels en ekspediton på benene og rejsen går til Kina i håbet om at finde en mage til Peter Panda. Men farefulde oplevelser er i vente og til sidste side holdes læseren hen i spænding. Lykkes det at sikre Peter Panda og dens artsfæller en fremtid? Læs eventyret for dine børn eller børnebørn og hør hvordan der gang på gang udbrydes: Hvor er den god. Kortere og mere præcist kan det vel ikke siges. Eller der spørges: Ville Gud vælge at ofre et menneske for at redde pandaen? Mere inderligt kan dette eventyr vel ikke kommenteres."
 
Cand.negot.
Malene Knold
30.12.2003
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071