Sidste NYT / Michael Ford fylder rundt

Michael Ford fylder rundt

Cedertræ, Michael Ford, 70 år - 17. oktober 2020Michael Ford, 70 år - 17. 0ktober 2020

Da Michael Ford som 20-årig i New York forelagde sin første politiske roman for Marc Connelly (Pulitzer Prize vinder) lød svaret: Come back when you have lived a life.
En stor del af livet er levet og Michael Ford er nu den forfatter han som ung drømte om at blive. Vejen hertil har været lang og kringlet.

Michael Ford er født i Stockholm i 1950 og har skrevet skønlitteratur og dramatik i flere end 50 år. Han er mag.art. i engelsk litteratur fra Københavns/Lunds Universitet. Han har været underviser og teaterdirektør i Sverige, skoleleder og lærer og forlagsdirektør i Danmark. Han har boet i Sverige, Australien og i Libanon, hvor hans far blev udstationeret, da Michael gik i gymnasiet

Med en engelsk far og en svensk mor og en primær opvækst i Danmark, har han altid følt at herfra hans verden går. Dog har han ofte været udfordret på danskheden ved at tænke internationalt i sin vinkling af begivenheder. Dette kommer især til udtryk i hans seneste spændingsroman Maverick, der netop fortæller om enspænderen, der gør et forsøg på at redde - om ikke verdenen - så dog mennesker og principper han holder af.
Hans fars udstationering i Beirut og et Danmarksmesterskab i tennis i de ganske unge år, åbnede både mange døre og præger hans forfatterskab.

Børn og børnebørn i Sverige er det naturligvis blevet til, ligesom papbørn og ditto børnebørn i Danmark. Desværre er alle disse sat på facetime og fjernkram for tiden. Fejringen bliver i det nye år, når verden igen bliver mere “normal”.

Forfatter Michael Ford 70 år
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071