BØGER / KOMA-trilogien

KOMA-trilogien

Cedertræ, KOMAtriligen, Michael FordAnmeldelse, den 5. december 2022
 
 
"... et fremragende sprog, en fantastisk komponeret fortælling - fra en sand kosmopolit"
 
Sådan skriver Camilla Bøggild i sin anmeldelse af hele KOMAtrilogien.
 
 
Tilbage i 2017 faldt jeg over en artikel i Sjællandske af Michael Ford, om at være dansk. Hans konklusion var at han er dansk på sin egen dansk, svenske, britiske måde.

Den fattede min interesse, og mens jeg læste Michaels vidunderlige sprog, blev jeg overvældet af barndomsminder.
Det gik op for mig at forfatteren var del af naboskabet i Sorgenfri, hvor jeg også voksede op, og også var udsat for massiv mobning.

Michael var ældre end jeg, så det var ikke et personligt kendskab, men han var del af naboskabet, og jeg satte mig for at ville læse hans forfatterskab.

Det blev i første omgang Koma trilogien, jeg kastede mig over, tre store bind, spækket med drama.

Den betog mig fra første side. Historien vil jeg ikke røbe, men hovedpersonen ligger i starten i koma.
Og Michael, putter på den mest fantastiske måde, barndomsoplevelserne, og minderne ind i hovedet på en bevidstløs mand, rammen er Sorgenfri, minderne hans liv.
Først som mobbet dreng i Sorgenfri, anderledes, med svensk, britiske forælder, katolik, gik på den katolske skole i Lyngby. Siden fra det Mellemøsten han og familien flyttede til, og hvor han fik kærlighed til folket, landet og mentaliteten.

Michael, havde en meget klog far, brite, luftkaptajn, tidligere RAF kaptajn under 2. verdenskrig, der i mobbetiden, dyrkede hans talenter for at gøre ham stærk.
Det blev i første omgang tennis, han blev ungdomsmester og stærk og urokkelig. Faderen lærte ham også, altid at lade modstanderen vinde lidt terræn i starten af en kamp, og siden slå til.

Vigtig taktik som går igen, når scenen skifter til Mellemøsten og konflikterne her. Man mærker hans indgående kendskab og kærlighed til egnen, fantastiske beskrivelser af menneskene, dramaerne konflikten og … løsningen på Mellemøstens store konflikter, beskrevet af en forfatter med indgående kendskab og et vidunderligt sprog.

Læs den! Michael er ikke dansk, svensk, britisk på sin egen måde, han er en sand kosmopolit, begavet og vidende og med et fremragende sprog og en fantastisk komponeret fortælling.
 
Camilla Bøggild, Art Manager
Galleri-ewald.dk
 
 
Læs flere anmeldelser her
KOMA-trilogien om en mulig vej til fred i Mellemøsten og en to-statsløsning mellem Israel og Palæstina.
 
Er vi på vej til at blive historieløse?

Man skal kende sin fortid for at forstå sin samtid og kunne påvirke sin fremtid.
Tiden løber hurtigt. For nogle løber den for stærkt, og der er en tendens til, at vi overhører det fortalte i forsøget på at følge med i nuet. Det er synd, for historien har det med at gentage sig, og vor identitet er skabt af fortiden.

Dagligdagens voldsomme historier med terror og vold ryster os. Vi forstår ikke terroren, vi ser ofte på fremmede med frygt, vi forstår ikke deres tankegang, værdisæt og adfærd.
Hvis vi kendte en del af baggrundshistorien, kunne vi måske tænke og agere anderledes.

Giver man sig som forfatter i lag med at skrive en politisk roman, skal man være forsigtig, også selv om den i aktualitet næsten overgår virkeligheden.

Man skal være rundet af sit liv; det er forfatter Michael Ford helt klar over nu, selvom han skrev sin første politiske roman allerede som 20-årig.
Hans mor havde en god ven i New York.
Det var dramatikeren og Pulitzer prisvinderen Marc Connely, der meget gerne ville læse bogen.
Hans tilbagemelding var: Come back when you have lived a life.
Knap 45 år senere er det, hvad Michael Ford har gjort.

Michael Fords geopolitiske interesse og personlige erfaringer fra Mellemøsten har udmøntet sig i en meget anderledes, dramatisk trilogi og samtidsroman, der med stor fortælleglæde, ironi og humor forholder sig til meget seriøse og alvorlige emner.

1. bind KOMA - Den 13. Kriger beskriver fortid og samtid - 2015
2. bind KOMA - Fredsmægleren, samtid og fremtid - 2016
3. bind KOMA - Jerusalem, fremtid - udkom ultimo oktober 2017
 
 
KOMA-trilogien - alle tre bøger - kan købes  som SÆRTILBUD særtilbud her
 
 
KOMA trilogien, Særpris, 299 kr.+mporto
 
 
 
 
 
 
BogForum:
 

The situation in the Middle East has never been more chaotic and the threat of terror in Denmark and the West as a whole has never been greater.

The flow of Muslim refugees to Europe is probably one of the most immediate concerns for us in the old world.

Handled badly, it will create a catastrophic situation. The solution lies not only in Europe, but in The Middle East – with a viable two state solution for Israel and a Palestinian state.
The COMA trilogy attempts to address this situation.

Author Michael Ford
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071