BØGER / KOMA-trilogien / Jerusalem
 
Prolog:
Betragt himlen over Jerusalem. Her spejles de bedste tider og de værste tider. Det er visdommens tid, og det er dårskabens tid. Tro møder vantro, lys står over for mørke. Forår bringer håb, efterfulgt af vort mismods vinter. En velsignet sommer oplyser himmel og jord og afslører meningen med menneskenes eksistens.
Vort livs mening er netop livet, som vi vælger at leve det. Livet er den rejse, hvor vi endnu ikke er nået til vejs ende.
Rejsen begynder altid med et lille skridt. Derefter et til og endnu et. Vi er kun lige begyndt.
For det er først nu, vi ser himlen over Jerusalem ...
Cederlund, KOMA-trilogien, Michael Ford

Jerusalem

Jerusalem, KOMA-trilogien, Michael Ford
 
The view of Jerusalem is the history of the world;
it is more, it is the history of earth and of heaven.
 
Benjamin Disraeli
 
 
 
 
I første bind ”Den 13. kriger” gennemlever John Doe i sin komatilstand sit dramatiske liv, der har udspillet sig i både Norden og Mellemøsten. Hans slumrende hukommelse vækkes og giver os et intenst indblik i de sidste 50 års historie.
 
I andet bind ”Fredsmægleren” er vi vidner til både terrorhandlinger samt skabelsen af en moderne flygtningelejr i Bekaadalen. Udnævnt til fredsmægler af paven forsøger John Doe at mægle i alle konflikters moder mellem israelere og palæstinensere.
 
Jerusalem, bagsidetekst:
Jerusalem er tredje bind i KOMA-trilogien; en spændingsroman, som præsenterer en troværdig løsning på alle konflikters moder – konflikten i Mellemøsten.

Den aldrende John Doe er igen rejst til Mellemøsten. John, Khaled og Golda skal i et virvar af bortførelse og trusler sikre freden i Mellemøsten - en næsten gordisk knude. Undervejs i bogen tager en moderne Marshallplan for de mange flygtningestrømme og de nye landområder også langsomt form. Kædet sammen med en lidenskabelig kærlighedshistorie.

Forhandlingerne med verdens magthavere, religionernes forskellighed og en kardinals mellemkomst, fortælles med en skarp iagttagelse og til tider humoristisk undertone. Handlingen er henlagt til en ikke så fjern fortid, da flygtningestrømme vandrede op gennem Europa, og verdens ledere så handlingslammede til. Freden i Mellemøsten blev ikke en realitet dengang, og med de seneste års politiske udvikling føles muligheden endnu længere væk.

Er verden i koma? Ejer vi mennesker den ydmyghed og vilje, der skal til for at afslutte en flere tusinde år lang, hellig krig?

Jerusalem leverer svaret.
 
Jerusalem, 3. bind i KOMA-trilogien.
Udkom 31. oktober 2017.
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071