BØGER / Holger Danske / Anmeldelser

Holger Danske - Anmeldelser

14. december 2019
 
 
Fem stjerner til Michael Ford og Holger Danske fra KrimiCirklenMICHAEL FORD. HOLGER DANSKE. 237 Sider.
249,95 Kr.

 
Det er et fremragende scenarie som Michael Ford sætter op samtidig med månen   stemningsfuldt står op over Kronborg Slots borggård.
 
Det er en smuk sensommeraften, hvor forventningsfulde publikummer valfarter til årets opførelse af Shakespeares legendariske drama Hamlet, er der flere farligere og dramatiske ting under opsejling i kulissen.
Den unge kristne litteraturstuderende, dansk-palæstinenseren John Abdul Ali Hansen, sidder blandt publikum – udstyret med en selvmordsbombebælte. John Abdul vil forsøge at redde sin familie, der som ham også taget som gidsler. Han ville under andre normale omstændigheder havde nydt at se sit foretrukne teaterstykke i fulde drag, men intet er, som det umiddelbart det ser ud til. Samtidig med at historien udvikler sig skildres den spændende historie om prins Hamlet
I århundreder har gode gamle Holger Danskes ånd våget over Kronborg og Danmark. Spørgsmålet er nu, om ånden atter vågner op til dåd og forhindrer den dødbringende mission, eller om en årvågen efterretningstjeneste og et unikt undercover samarbejde kan nå at standse terrorhandlingerne.

Det er et spændende og genialt plot at bruge det dramatiske Hamlet som baggrundstæppe for gidseldramaet. Der er 5 diamanter.
Fem diamanter til Holger Danske fra Krimi Cirklen
Finn Hansen
 
 
 
 
Michael Ford, Kanalhovedstaden.dk9. Juli 2019
 
Michael Ford fortæller i interview med Inge Weingate om spændingsromanen Holger Danske.
 
TV VTV/Kronborg, Kanal Hovedstaden.dk
 
 
 
.
12. maj 2019, Bogrummet  - og på bloggen i Bogmarkedet
anmeldt af Ulla Weishaupt
 
Den kristne Dansk-palæstinenser John Abdul Ali Hansen, sidder og ser Shakespeares Hamlet, en smuk sensommer aften på Kronborg Slot. Det der kunne have være en fantastisk aften for den unge litteraturstuderende der er dedikeret til Hamlet, er dog nok hans værste dag i livet. For midt blandt det begejstrede publikum befinder han sig med en bombevest, parat til at begå selvmord, for at redde sin mor, søstre og kæreste der er taget som gidsler af en muslimsk terrorcelle.
Holger Danske, Michael Ford
 
Jeg vil ikke røbe mere af handlingen, end at tingene udvikler sig ikke helt som forventet. Men der venter de involverede en nervepirrende tid, hvor ingen ved om de er købt eller solgt.

Det er en letlæselig spændingsroman med et glidende sprog. Ind i mellem er der dog lidt for mange gentagelser om hvor vi befinder os og hvordan biler er indrettet. I min optik er det nok at få de oplysninger én gang. Skuespillet Hamlet, ligger som underlægningsmusik under hele bogen, og Michael Ford laver en fin kobling mellem Johns følelser og den unge Prins Hamlet.

Michael Ford (1950) der bor i Ålsgårde, er mag.art i engelsk litteratur og har i mere end fyrre år skrevet dramatik og skønlitteratur.
spændingsroman Holger Danske af Michael FordEn metafor for det danske frihedsbegreb, integritet og uafhængighed sådan er sagnet om Holger Danske nok for de fleste. Hans ånd svæver da også som en usynlig ånd eller rød tråd som bagtæppe i spændingsromanen Holger Danske. Vi hører ham ikke, vi ser ham ikke, men vi ved at han er der.

Dramaet i romanen tager sin begyndelse ved de årlige festspil på Kronborg. I det år vi som tilskuere bliver draget ind i og fanget af er det skuespillet Hamlet. Stykket Hamlet, prinsen af Danmark, som Shakespeare skrev for 400 år siden, er så nutidigt og sammenligneligt med hovedpersonen i bogen som helt ufrivilligt er blevet deltager i begivenheder han ikke kan styre.

Vi bevæger os i miljøer i og omkring Helsingør, Nordsjælland og København  og får indsigt i nogle kriminelles tankeverden. Bogen har et fint persongalleri og uden at nogen bliver stillet til skue er der genkendelige humoristiske karakterer midt i alt det dramatiske.

Michael Ford trækker endnu engang på sin store viden og erfaring om Mellemøsten. Denne gang i skikkelse af en ung kristen dansk palæstinensers forviklinger med en ditto palæstinenser med arabisk baggrund. I disse terrortider et godt, spændende og realistisk tænkt plot. Det kunne være sket, men det er det heldigvis ikke.

Kig dig over skulderen i fremtiden - men vid at Holger Danske - eller er det vor efterretningstjeneste - våger over dig.

Denne bog må du ikke gå glip af.
 
Stephanie 
Bogmarkedet, Blog, Bogrummet, Holger DanskeBloggen i Bogmarkedet, Bogrummet
Anmeldelse Helsingør Dagblad, den 4.5.19, Michael FordClaus Kjærsgaard, anmeldelse i Helsingør Dagblad, den 04.05.2019.
 
 
 
En fortælling formet som en krimi

Michael Ford skriver om det han ved noget om. Derfor giver det meget god mening, at Ålsgårde-forfatteren har skrevet en bog, hvor både Hamlet og Mellemøsten spiller en væsentlig rolle.
 

* Hamlet-spillene på Kronborg spiller en central rolle i handlingen.
* Spændingskurven bevares igennem bogen.
Handlingen har tre forgreninger.
* Man følger dels John Abdul Ali tilsyneladende på vej imod sin egen død;
* hans mor, søster og kæreste, der forsøger at komme ud af gidselssituationen -
* og endelig løber fortællingen om Hamlet som en understrøm.
 
To feature-artikler med relation til Holger Danske/Kronborg/Hamlet kan læses her.
 
 
Københavneravisen, maj 2019
Jannik Lunn
 
  ... man er ganske godt underholdt ...
 
anmeldelse af Holger Danske, Michael Ford
 
 … Michael Fords Holger Danske begynder naturligvis på Kronborg, hvor Shakespeares Hamlet skal opføres i slottes borggård. Blandt publikum sidder den kristne danskpalæstinenser John Abdul Ali Hansen, der er udstyret med et selvmordsbombælte, som det er meninger, han skal bringe til sprængning midt i tredje akt. Årsagen til, at John har indvilget i at være selvmordsbomber, er, at hans familie er taget som gidsler …

… PET er imidlertid med på sidelinjen og forsøger via et dygtigt undercoverarbejde at forhindre terrorhandlingen.
… Hvordan det hele så kommer til at gå, ja - det handler Fords spændingsroman om.
… man er ganske godt underholdt.
 
 
Holger Danske, Michael Ford
 
Helsingoer.nu, Holger Danske, Michael FordHelsingoer.nu april 2019
 
 
Handlingen folder sig ud over de dage, festspillene varer.
 
 
Og igen - som i trilogien KOMA - viser Michael Ford sin store viden om mellemøstlige tankegange, i referencer til Hamlet, i teaterstykket og i den danske kontekst i Holger Danske.
Forfatter Michael Ford, Holger Danske
 
 
      Sidste Nyt!
 
 
Se omtaler m.m. af Holger Danske fra bl.a.
 
 
Holger Danske kan købes hos
forlaget EgoLibris
eller hos din lokale boghandler eller online-boghandler
Holger Danske af Michael Ford
Holger Danske af Michael Ford
Michael Ford | Lergraven 5, DK-3140 Ålsgårde  | Tlf.: +45 48717071